Hol használható fel és hová nem ajánljuk az apácarácsot?

A farács felhasználási területe igen széleskörű, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Például fogasok rászerelése után, akár előszobafalként is használható. Legtöbbször fürdőszobák, előszobák, konyhák beépített szekrényeiben alkalmazzák.



Nem ritka, hogy a sötétebb tónusú szekrények ajtókereteibe világosabb színű rácsos betétanyagot tesznek, ezzel is kihangsúlyozva a farács különleges hatását.

Ha szeretnénk otthonunkban a radiátort eltakarni, mert régi, vagy csak egyszerűen úgy érezzük, hogy rontja a szoba összképét, akkor azt apácaráccsal szépen és elegánsan meg tudjuk oldani. Esztétikussága mellett a funkció sem sérül, mivel a rácsok között a levegő szabadon áramolhat.

Egy nagyon jó lakberendezési ötlet, ha készíttetünk a radiátor köré egy alacsonyabb kis dobozt, aminek az elején keretbe lesz foglalva a fából készült rács. Ez diszkrét és dekoratív egyben.
Radiátor eltakarása esetén a felső részt is célszerű apácaráccsal fedni, mert a meleg levegő felfelé száll.
Ezzel a megoldással nemcsak eltakartuk a fűtőtestet, de szebbé is varázsoltuk a helyiséget.






Fontos még megemlíteni, hogy az apácarács nem használható korlátokhoz leesés gátlónak, mivel statikailag nem alkalmas arra a feladatra. Valamint szintén nem alkalmas kazánok lerekesztésére olyan távolságban, ahol tűz miatt ki tud gyulladni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon